Puppy
Speeldate

Startdatum: zie planning | duur: 1 les
Dagen: woensdagavond of zaterdagochtend

Alsjeblaft, je informatie

Socialisatie en wat houd dat in?

Bij Van Stal krijgt jouw pup de kans om op een veilige en verantwoorde manier te socialiseren met andere pups. De socialisatieperiode – grofweg tussen de 8 en 12 weken – is een ontzettend belangrijke fase in het leven van je hond. Alles wat hij in die tijd meemaakt, neemt hij mee voor de rest van zijn leven.

In deze periode leert je pup omgaan met andere honden, ontdekt hij zijn omgeving en bouwt hij aan een basis van vertrouwen. Maar dat gaat niet vanzelf. Goed begeleid spel is essentieel. Daarom zorgen wij ervoor dat pups bij Van Stal fijne, positieve ervaringen opdoen en spelenderwijs sociale vaardigheden oefenen.

Wij werken in een grote, overdekte binnenruimte (onze paardenbak), waar pups veilig kunnen spelen en ontdekken. Onze instructeurs letten scherp op de lichaamstaal en het spelgedrag. We begeleiden waar nodig en zorgen dat elke pup op zijn eigen tempo kan leren.

Om het overzicht te bewaren en persoonlijke aandacht te garanderen, werken we met maximaal 8 pups per groep van 45 minuten. Zo kunnen we jou als eigenaar ook uitleg geven over wat je ziet: spel, spanning of misschien iets daar tussenin.

De speeldate is bedoeld voor pups tussen de 9 en 20 weken oud. Maar… geen pup is hetzelfde! Ras, grootte en karakter spelen ook een grote rol in wat jouw hondje nodig heeft – en wanneer hij of zij ergens aan toe is.

Een zelfverzekerde labrador van 10 weken kan zich heel anders gedragen dan een gevoelige chihuahua van 16 weken. Daarom kijken wij altijd naar het totaalplaatje: leeftijd is een richtlijn, geen keiharde grens.

Twijfel je of deze speeldate geschikt is voor jouw pup? Neem gerust contact met ons op. We denken graag met je mee en helpen je de beste keuze te maken voor jouw hondje.

Waarom is socialiseren van groot belang?

Honden praten met hun lijf. Hun houding, staart, oren, ogen – het vertelt allemaal een verhaal. Begrijpen wat je hond bedoelt, begint bij het leren ‘lezen’ van die lichaamstaal.

Tijdens het spelen communiceren honden voortdurend met elkaar. Ze geven aan of ze het spel leuk vinden, of het te wild gaat, of ze misschien even pauze willen. Maar niet elke hond spreekt die taal al vloeiend. Zeker jonge honden moeten spelenderwijs leren hoe ze zichzelf duidelijk maken – én hoe ze de signalen van een ander kunnen herkennen en respecteren.

Daarom is begeleid spel zo belangrijk. Onze instructeurs letten tijdens de speelmomenten goed op: is het spel eerlijk, zijn beide pups nog ontspannen, of wordt het wat spannend? Als het nodig is, sturen we bij. Zo zorgen we dat pups positieve ervaringen opdoen, geen overweldigende of nare momenten beleven, en spelenderwijs sociale vaardigheden ontwikkelen.

Voor jou als eigenaar is dit óók leerzaam. Je gaat steeds beter zien wat jouw pup bedoelt – en wat andere honden hem proberen te vertellen. Dat helpt je niet alleen nu, maar tijdens het hele leven van je hond.

Inschrijven